Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures

Careers in Sales

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
sales vacatures

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
Careers in Sales

Hire Sales Talent, create Top Performers

Daniel Lems 18-2-2016 15:29
Categorieën: Blog Careers in Sales


In een
eerder artikel heb ik omschreven dat het sales DNA met name bestaat uit mentaliteit, persoonlijkheid en als laatste pas vaardigheid. Binnen sales recruitment wordt nog steeds vaker gekeken naar ervaring, wat uiteindelijk een vaardigheid is. Vaardigheden zijn te leren, maar de belangrijkste eigenschappen: resultaatgerichtheid, focus op de meerwaarde voor de klant, positiviteit en competitief gedrag zijn niet te leren.

Deze eigenschappen zijn wel te ontwikkelen maar zal moeizamer zijn en langer de tijd kosten. Daarom geloof ik, als sales recruiter, in het zoeken naar sales talent om vervolgens de vaardigheden die bij een functie horen aan te leren. Hier ligt een belangrijke rol voor de leidinggevende van het talent. Dit is maatwerk en zal voor veel ‘managers’ een lastige taak worden.

Mijn verwachting is dat dit in de toekomst meer en meer zal gebeuren. Dit is ook de moeite waard omdat ik verwacht dat echte sales toppers in de toekomst gemiddeld langer bij een werkgever zullen blijven dan dat momenteel gebeurd. Uiteindelijk betaald het zich dus terug om te recruiten op sales DNA en niet op vaardigheden, vandaar de uitdrukking:

Hire sales talent, create top performers!

Reageer

Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close