Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures

Careers in Sales

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
sales vacatures

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
Careers in Sales

Verkopen is een vak apart!

Janine van Hulsteijn 30-5-2017 11:33
Categorieën: Blog Careers in Sales

blog_image:article_netwerkt_1496138088592d4168ce9f7.png:end_blog_image


Bij Careers in Sales zijn wij gespecialiseerd in het bemiddelen van goed commercieel personeel van alle niveaus. Nu is werving en selectie een vak apart, maar dat is ‘het verkopen’ zeker ook!

Sommige verkopers moeten echt hard werken om een goede verkoper te worden, maar de zogenaamde ‘natuurlijke verkopers’ zijn er ook, dat zijn de verkopers met een natuurlijk talent. Een aantal belangrijke ‘trucs’ van het verkoopvak kun je leren en daarmee kun je zeker ook succesvol verkoper worden, die zijn targets haalt. Maar verkopers, die over een natuurlijk verkooptalent beschikken, onderscheiden zich toch wel duidelijk van de ‘getrainde verkoper’. Waarin onderscheiden die verkopers met een natuurlijk talent zich dan?

1. De natuurlijke verkoper is van nature optimistisch, vaak zelfs tegen beter weten in. Zij zien overal kansen, ook al staan alle tekenen op negatief. Als bij jou het glas altijd half vol is, dan heb je 1 van de kenmerken van een natuurlijk verkoper.

2. De natuurlijke verkoper is een uitermate competitief ingesteld persoon en dat in alles! In alles wat hij doet, ziet en zoekt de natuurlijk verkoper dus de wedstrijd. Kenmerkend is dus dat de natuurlijke persoon in alles de beste wil zijn. Vaak zie je dus ook dat topsporters na hun actieve sportcarrière iets in de verkoop gaan doen, ook zij kenmerken zich door de wil om altijd te willen winnen. Herken je je hierin? Dan heb je een kenmerk van natuurlijk verkoper.

3. De natuurlijke verkoper snapt en doorziet de koopredenen van een potentiële klant. Dit is werkelijk één van de moeilijkste aspecten van het verkooptraject en tevens één van de meest essentiële. Als je van huis uit, het vermogen hebt om vast te stellen tijdens het verkoopgesprek wat de drijvende kracht of wens van je potentiële klant is en je dus de klant zogezegd ‘kunt lezen’ dan heb je goud in handen als verkoper. Dat is dan ook precies de reden waarom een goede verkoper vooral luistert in plaats van zelf veel te praten, hij is continue op zoek naar de koopsignalen en vraagt daarom ook veel aan de potentiële klant. Heb je dus het talent om een klant te kunnen lezen, dan heb je weer een kenmerk van een natuurlijk verkoper.

4. Een natuurlijk verkoper neemt geen genoegen met ‘nee’. Een natuurlijke verkoper ziet het ‘nee’ van een potentiële klant eigenlijk als startpunt van het verkoopgesprek. Zij zien het juist als uitdaging om van het ‘nee;’ een ‘ja’ te maken en dus toch te verkopen. Was je er op school al goed in om de opmerkingen van je leraar te pareren, dan heb je waarschijnlijk dit kenmerk.

5. Een natuurlijke verkoper wordt gestimuleerd door geld. Eigenlijk is dit heel basaal, als je niet de wens hebt om zoveel als mogelijk geld te verdienen, dan zit je in het verkoopvak niet op de juiste plek. Het is helemaal niet erg om een ‘leuke baan’ te willen hebben, maar een ras verkoper wil scoren en bovenal geld verdienen, dat is voor hem echt een leuke baan.

Herken je jezelf in 1 of meer van de bovengenoemde kenmerken en werk je nog niet in de sales? Neem dan vandaag nog contact met me op via janine@careersinsales.nl en schrijf je bij ons in!


Bronvermelding: SpiroHQ.com

Reageer

Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close