Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures

Careers in Sales

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
sales vacatures

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
Careers in Sales

Heb je een 'blik commerciële techneuten'?

Janine van Hulsteijn 9-11-2017 12:50
Categorieën: Blog Careers in Sales
blog_image:article_netwerkt_15102361425a045fee1e8c9.png:end_blog_image

Dat is de vraag die opdrachtgevers mij zo ongeveer wekelijks stellen. Was het maar waar dat ik een blik vol had, 5 blikken zijn ook goed, ik raak ze wel kwijt! Kom maar op!

Nederland is gezegend met een veelheid aan echt mooie firma’s die actief zijn in de maakindustrie. De crisis is voorbij en de markt trekt enorm aan, zo ook in deze industrie. Dat is natuurlijk hartstikke goed maar dan moet je als bedrijf ook de mensen hebben om de opdrachten ‘uit de markt te trekken’ en natuurlijk ook om de opdrachten intern allemaal te kunnen vervaardigen en daar zit nu net het probleem.

Aan technisch opgeleid personeel is in heel Nederland sowieso al een chronisch gebrek. Als je dan ook nog een technisch opgeleide kandidaat zoekt met een commerciële talent, dan mag je als recruiter helemaal op zoek naar de speld in de hooiberg. Dat profiel ligt echt niet voor het oprapen namelijk, sterker nog, het is een zeldzaam ‘goedje’, dat maar moeilijk te vinden is. Kandidaten met dit profiel moeten we dan normaliter ook echt ‘hunten’, ze lopen namelijk vrijwel nooit vrij rond maar ze zijn er wel en ik ben er in gespecialiseerd!

Daar komt dan nog bij dat de huidige arbeidsmarkt steeds meer een ‘kandidatenmarkt’ wordt en dat zeker, en ook al langer, in de technische sector. Kandidatenmarkt betekent dat de kandidaat kan kiezen uit aanbiedingen van meerdere firma’s waarbij het natuurlijk het beste aanbod aanneemt. De bedrijven realiseren zich dat echter wat mij betreft nog veel te weinig en reageren bij tijd en wijlen nog echt te arrogant; de klik is er niet, hij mist dat ene kenmerk van de 10, hij is 5 jaar te oud, hij is 25 en heeft pas 2 jaar ervaring… en ga zo maar door.

Als je als bedrijf goede techneuten zoekt in de huidige markt, dan zul je waarschijnlijk zo hier en daar een veer moeten laten om personeel binnen te halen die mee gaan bouwen aan je firma. Dat is de realiteit.

Daarnaast is het voor bedrijven sowieso ook ontzettend belangrijk om je goede personeelsleden te koesteren en hen ook perspectief te bieden. Ook dat zie ik in de huidige markt echt nog te vaak fout gaan en zijn bedrijven zich helaas te weinig bewust van de waarde van hun werknemers. Mensen gaan lopen omdat ze ergens anders 800 euro per maand meer kunnen verdienen, geef ze dan maar eens ongelijk! Met als gevolg dat als zo’n goede werknemer opstapt, er een gat in de planning van bedrijven valt dat niet zo 1, 2, 3 op valt te vullen, immers de speld in de hooiberg!

Herken jij je in dit verhaal en ben je de commerciële speld die een andere job zoekt? neem dan snel contact met me op want mijn blik is nog lang niet vol! En zoek je als bedrijf een goede commerciële techneut of überhaupt commercieel personeel? Neem dan ook subiet contact met me op want er zitten al een flink aantal hele goede in mijn blik!

Janine van Hulsteijn,
janine@careersinsales.nl

Reacties (1)

Cliff Turner 8-12-2017 19:24
Ben mij aan het oriënteren op een nieuwe sales uitdaging.

Reageer

Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close