Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures

Careers in Sales

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
sales vacatures

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
Careers in Sales

Het roer om!

M van Pelt 4-4-2019 9:23
Categorieën: Blog Careers in Sales


Het roer om!


Zoals velen in de branche is ook Harm toevallig in het vak gerold. “Ik werd door iemand gewezen op een leuke franchisevacature in sales recruitment met de opmerking erbij : dat ben jij! En kort gezegd; ze heeft gelijk gehad.” Harm nam contact op met Dic (Gaasbeek) en na een goed gesprek ging hij ook in gesprek met Marco (van den Hoorn). “De maanden daarvoor zei een vriend al dat ik voor mezelf moest gaan beginnen. Daar was ik al mee bezig toen dit voorbij kwam. Toen had ik ook zeker de overtuiging dat dit wel eens heel leuk kon gaan worden.” Harm wilde graag zelfstandig werken maar ook deel uitmaken van een team. “Je hebt collega’s, soms werk je op kantoor en soms thuis. Je kunt je dagen zelf inplannen wat fijn is.”
De eerste opdrachtgever van Harm was toevalligerwijs de vriend die hem erop wees dat hij voor zichzelf zou moeten beginnen. “Hij was destijds salesmanager en werd directeur bij het bedrijf. Er kwam dus een functie vrij. Dat was mijn eerste plaatsing. Via een collega kwam er een opdracht bij die ik ook vrij snel had ingevuld binnen een maand. Dat gaf mij vleugels en energie.”

Vallen en opstaan
Het kan natuurlijk ook tegenvallen in de werving en selectie wanneer er plaatsingen net niet doorgaan. “Dan moet je wel de moed erin houden en toch weer verder proberen. Je moet niet snel bij de pakken neerzitten. Natuurlijk mag je ervan balen maar de volgende dag weer vol goede moed aan de slag. Het begin zat erg mee, alles viel snel op zijn plek maar daarna had ik vacatures in opdracht die ik minder snel kon vervullen. Een vacature werd intern ingevuld, een kandidaat die een andere baan had gevonden.“ Aan de andere kant kunnen er ook supersnelle plaatsingen zijn. “Een kandidaat die ik had voorgesteld en op een maandag voor een tweede gesprek zou gaan viel uit. Ik had een andere kandidaat gesproken die ook goed in de functie zou passen. Met deze kandidaat had ik maandag een gesprek, dinsdag ging de kandidaat op 1e en 2e gesprek bij de opdrachtgever en woensdag was het rond.”

Complimentjes
Het mooiste compliment wat je als recruiter kan krijgen is dat kandidaten andere kandidaten aanbrengen omdat ze tevreden zijn met het contact. “De feedback die ik krijg is dat kandidaten de persoonlijke benadering fijn vinden. Afspraak is afspraak, ik hou de kandidaat altijd op de hoogte. Ook als ik nog geen concreet of geen leuk nieuws heb.” Het komt natuurlijk voor dat een kandidaat niet in de vacature past. Maar ook dan kun je een kandidaat op weg helpen. “Laatst belde een kandidaat voor een vacature maar de kandidaat paste niet in het profiel. Ik heb hem toen uitgelegd waarom dat was. Hij stelde mij wat vragen over zijn LinkedIn profiel. Ik heb hem toen wat tips kunnen geven. Later kreeg ik bericht dat hij blij was met de tips en hier ook wat mee heeft gedaan. Ik heb hem dan wel niet aan een andere baan kunnen helpen maar heb hem wel op weg kunnen helpen.”

Handelen uit ervaring
De meeste functies waar Harm in bemiddelt zijn functies welke hij zelf ook heeft uitgeoefend. Harm bemiddelt in accountmanagers functies, in arbeidsbemiddeling, toeleveranciers in retail of technisch accountmanagers. “Omdat ik veel sales functies zelf heb beoefend heb ik er ook veel feeling mee. Als accountmanager was ik ook aan het verbinden en enthousiasmeren. Natuurlijk is recruitment anders maar het heeft zeker wel raakvlakken. Zelf heb ik in mijn carrière een paar keer het roer omgegooid. Deze ervaringen kan ik delen met kandidaten en ze geruststellen. Dat neemt soms de angst voor iets nieuws weg. Ik heb gewoon een ontzettend mooi vak en ik krijg er heel veel energie van. Ik ben nog altijd blij dat ik deze stap heb gemaakt.”

Fashion zal altijd een groot deel van het leven van Harm uitmaken. “Ik lees er veel over, over retail en fashion. Dat zal altijd een passie blijven. Maar ik verdiep me ook veel in recruitment en werving en selectie. Natuurlijk zijn mijn kinderen de grootste passie en geniet ik ontzettend van ze. Ik ga er ook graag op uit op de motor en ben net als mijn collega’s Marco en Daniel actief bezig met crossfit en hardlopen. Een feest en uit eten op zijn tijd sla ik ook zeker niet over, daar moet je tijd voor maken.”

Wil jij het roer omgooien of je misschien wel aansluiten als franchisenemer bij 1 van onze mooie recruitment labels? Neem dan contact op met Harm via harm@careersinsales.nl of 06-53 60 35 18

Reageer

Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close