Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures

Careers in Sales

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
sales vacatures

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
Careers in Sales

10 dingen die succesvolle verkopers elke dag doen

Janine van Hulsteijn 8-8-2016 10:00
Categorieën: Blog Careers in Sales

Als je de verkooptoppers vergelijkt dan zijn er echt een aantal overeenkomsten in karakter (zie mijn vorige blog) maar ook in hun gewoontes zijn overeenkomsten te vinden. Hierna volgen 10 gewoontes die topverkopers kenmerken:

1) Toppers werken met een doel voor de dag

Topverkopers hebben doelstellingen voor het jaar, de maand, maar ook voor de week en zelfs voor de dag. Ze breken hun grotere targets dus in kleinere segmenten. Dat maakt psychisch de te behalen grote doelen makkelijker realiseerbaar en geeft minder druk.

2) Toppers zijn ras optimisten
Topverkopers proberen altijd de kansen te zien en juist niet de obstakels, die zijn er immers om overwonnen te worden. Toppers weten dat hun beste resultaten vlak voor het grijpen liggen. Zij gaan dus continue op zoek naar het positieve en blijven niet hangen in iets negatiefs.

3) Toppers blijven vooruit bewegen
Toppers stoppen niet en staan niet lang stil bij een klein succesje, ze zijn continu in beweging. Alleen actie resulteert namelijk in succes en veel geld verdienen, dus succesvolle verkopers blijven altijd vooruit bewegen, of het nou goed of slecht gaat.

4) Toppers focussen enkel op 1 persoon
De beste verkopers geven slechts aan 1 persoon hun totale aandacht, dus niet aan meerdere personen tegelijkertijd. Toppers verspreiden hun aandacht dus niet. De topper neemt alle tijd voor één prospect aan te telefoon of in een gesprek en laat de klant voelen dat er naar ze wordt geluisterd.

5) Toppers zoeken overal kansen
Echte topverkopers zoeken hun verkoopkansen overal en juist niet op de meest gebaande of voor de hand liggende plaatsen. De topper weet dat standaard methodes resulteren in standaard resultaten en standaard inkomsten en dat is voor een topper niet goed genoeg.

6) Toppers plannen hun dag
Goede verkopers werken met een planning. Ze komen niet naar kantoor en denken “wat zullen we vandaag eens proberen”? Nee, toppers gaan volgens een schema te werk en focussen zo op de noodzakelijke activiteiten die leiden tot succes.

7) Toppers leren van hun fouten
Echte talenten stoten hun voet niet 2 keer aan dezelfde steen. Werkt de pitch niet? Aanpassen dan. Werken je leads niet? Nieuwe zoeken die wel werken! Kortom: blijf dat wat niet lukt, niet proberen maar pas je manier van aanpak aan! Ga dus op zoek naar iets dat wel werkt.

8) Toppers focussen op dat wat er echt toe doet
Toppers weten goed waar ze op moeten focussen. Dit is een van de meest moeilijke elementen van het verkoopvak. Verspil je kostbare tijd dus niet aan uitzichtloze prospects of klanten die je niet waarderen. Ga op zoek naar klanten waar jij van toegevoegde waarde bent.

9) Toppers nemen tijd voor zichzelf
De beste verkopers weten dat onvoldoende slaap en ‘de boog altijd gespannen hebben’ slecht voor jezelf en je resultaten is. Ontspanning leidt vaak tot de beste ideeën. Voldoende rust en relax momenten geven dus juist een veel beter verkoopresultaat.

10) Toppers vragen zich af hoe ze hun klanten kunnen helpen
De belangrijkste vraag voor verkopers is en blijft: hoe help ik mijn klant het beste? Dat is echt de vraag die er toe doet en die het verschil maakt. Als deze vraag je vaste uitgangspunt is als verkoper, heb je de grootste stap gezet om een topper te worden!

Bronvermelding: SpiroHQ.com

Reacties (1)

Davy 25-10-2016 14:21
<p>Een topper heeft een visie nodig. Deze moet waar worden gemaakt door het opvolgen van de bovenstaande regels. </p>

Reageer

Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close