Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures

Careers in Sales

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
sales vacatures

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
Careers in Sales

Waarom kies je al salesprofessional voor een werving & selectiebureau?

Careers in Sales 18-2-2016 15:01
Categorieën: Blog Careers in Sales


Wij zien regelmatig de vraag waarom een salesprofessional voor een werving & selectie bureau zou moeten kiezen. Lees hier wat de visie is van onze Careers in Sales Consultants.

Jose: een werving & selectie bureau gaat selectief te werk en heeft ook al persoonlijk contact gehad met de klant. De gevoelswaarde is daarom hoger dan alleen op papier, waardoor er een betere keuze gemaakt kan worden. Een bureau heeft meerdere klanten in zijn database dus kom je vaak voor meerdere vacatures in aanmerking. Daarmee is er dus een grotere kans van het vinden van een passende job!

"Op het moment dat een Consultant jou meeneemt in een procedure geeft dit jou als kandidaat meerwaarde."

Marco: er zijn tal van voordelen te noemen om te kiezen voor een werving & selectie bureau t.o.v. zelf solliciteren:
- als werving & selectie bureau hebben wij meerdere vacatures in portefeuille dus is de kans op een match groter;
- een werving & selectie bureau introduceert een kandidaat bij een opdrachtgever en kan meer informatie meegeven dan een cv en motivatiebrief;
- een werving & selectie bureau fungeert als hulplijn van de kandidaat. Zo zit een kandidaat optimaal voorbereid bij een opdrachtgever en heeft hij/zij meer achtergrondinformatie dan als je rechtstreeks solliciteert;
- een werving & selectie bureau werkt samen met een opdrachtgever. Onderling is er vertrouwen. Ook wanneer een kandidaat op papier wellicht niet 100% voldoet aan het profiel, kan een werving & selectie bureau ervoor zorgen dat een dergelijke kandidaat toch aan tafel komt. Afwijzing op alleen cv gebeurt veel minder snel.

Hugo: één kanaal waar men je persoonlijk kent, er aandacht besteed wordt aan je achtergrond en wensen en je eventueel advies krijgt over je cv. Zo kan er een passende match worden gemaakt bij een breed netwerk.

"Ook wanneer een kandidaat op papier wellicht niet 100% voldoet aan het profiel, kan een werving en selectiebureau ervoor zorgen dat een dergelijke kandidaat toch aan tafel komt."

Daniel: een goed werving & selectie bureau gaat voor kwaliteit. Op het moment dat een Consultant jou meeneemt in een procedure geeft dit jou als kandidaat meerwaarde. De kans dat jij dan die nieuwe job krijgt is daarmee groter. Daarnaast kan het jou als kandidaat tijd en energie besparen omdat een Consultant jou kan introduceren bij meerdere passende werkgevers. Dit werk wordt uit handen genomen en je komt alleen in contact met werkgevers die bij jou passen.

Lilian: een goed werving & selectie bureau haalt alles uit de kast om de ideale match te vinden voor jou als kandidaat. Dit gaat verder dan alleen een match op basis van kennis of ervaring. Ik vind het de taak van een Consultant om samen met de kandidaat een aantal essentiële vragen te beantwoorden: Wie ben je, wat maakt je blij in je werk, in welke werkomgeving voel jij je als een vis in het water, wat heb jij als medewerker nodig van je leidinggevende etc. Pas als de kandidaat antwoord heeft op deze vragen, kan de consultant gericht zoeken naar een job die ECHT bij een kandidaat past en is de kans op succes vele malen groter.

 

Reageer

Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close