Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures

Careers in Sales

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
sales vacatures

Recruitment voor sales professionals

Bekijk onze sales vacatures
Careers in Sales

Een bijzondere start in recruitment

M van Pelt 7-3-2019 9:00
Categorieën: Blog Careers in Sales


De energie die onze nieuwste collega recruiter Pieter Stals kreeg van 2 plaatsingen in korte tijd is iets wat hij lang niet heeft gevoeld. “Om de kandidaten zo emotioneel van blijdschap aan de telefoon te krijgen geeft mij zoveel energie!”

Van pharma naar recruitment
Recruitment is stiekem in het leven van Pieter geslopen. Na de studie Commerciële Economie in Eindhoven is hij al snel in de sales aan de slag gegaan in de pharma healthcare industrie. “Ik introduceerde nieuwe therapieën en nieuwe medicatievormen in ziekenhuizen. Mijn doel was om artsen te overtuigen deze therapieën te gaan gebruiken. Ik heb ook veel op congressen gestaan waar innovatieve therapieën geïntroduceerd en gepromoot werden. Dit heb ik 3 jaar gedaan en toen begon het toch wel bij mij te borrelen.” Pieter wilde graag iets doen in het buitenland al had hij geen idee wat. En dus is hij een jaar lang de wereld al backpackend gaan ontdekken. “Tijdens mijn reizen heb ik mij afgevraagd wat ik nu precies wilde in mijn leven. Mijn ouders hebben een evenementen- en cateringbedrijf, zou ik het bedrijf gaan overnemen? Maar ik ben erachter gekomen dat dat niet is wat ik wilde. Dan zou ik vastzitten aan Weert waar het bedrijf gevestigd is en daarnaast is catering niet mijn passie.” Na de wereldreis kwam Pieter weer terug in de pharma waar hij een aanbod via zijn netwerk kreeg en hier 2 ½ jaar werkte. Daarna nog eens 8 jaar bij een farmaceut waar hij voor zijn werk regelmatig buitenlandse congressen bezocht wereldwijd. “Ik was er inmiddels wel achter dat ik meer met mensen bezig wilde zijn en bij congressen was ik onbewust bezig met het koppelen van bedrijven en mensen die op zoek waren naar een andere uitdaging. Toen kwam wel het besef dat áls ik een andere stap zou gaan maken dat dit binnen HR of recruitment zou moeten zijn.”

Toevallige ontmoeting
Maar de tijd vliegt en de echte stap kwam er daardoor niet van totdat Pieter toevalligerwijs Nandi van den Bosch tegen kwam in zijn eigen appartement. “Via een gemeenschappelijke vriend kwam Nandi bij mij thuis op een feest wat ik gaf en ik raakte al snel met haar aan de praat over werk en ons leven. Daar kwam ter sprake dat ze bij Careers in Sales nog op zoek waren naar een partner. Ik was meteen enthousiast en het vak recruitment boeide mij ook echt. Na nog een gesprek met Nandi en daarna met Marco raakte ik alleen maar meer enthousiast en toen heb ik de beslissing genomen om mij aan te sluiten bij Careers in Sales.”
In januari is Pieter in training gegaan bij Careers in Sales. “Ik snakte naar informatie over recruitment en nam alle kennis tot mij. Dat stukje opleiding had ik ook zeker nodig. En die handvaten heb ik tijdens die week gekregen. Ook helpt het dat ik op kantoor mijn collega’s veel kan vragen.“

De eerste indrukken en de eerste plaatsingen
Er kwamen veel nieuwe dingen en indrukken af op Pieter. “Ik wilde een goede start maken. En al snel kwam mijn eerste opdrachtgever op mijn pad en dan leer je direct het hele traject van a tot z kennen. Vacature schrijven, publiceren, voorselectie van kandidaten maken, intakegesprekken, verslagen schrijven, contacten onderhouden met opdrachtgever en kandidaten.”
“Wat bijna eng was, was het moment dat ik nog geen uur voor ik de offerte naar mijn opdrachtgever had gestuurd ik een open sollicitatie in mijn mail ontving. En dit was direct een perfecte match voor de vacature die ik net binnen had. Zij is uiteindelijk ook geplaatst. Dat was echt heel bijzonder.”
“Daarnaast heb ik ook nog een oud-collega kunnen plaatsen. Beiden zijn ook echt toppers en ik hoopte zo voor ze dat ze de baan kregen. Ze hadden er alles voor over en zijn super gemotiveerd. Ik was ook zo blij te horen dat ze aangenomen zijn. De ene kandidaat had een brok in haar keel en de andere had ik huilend van blijdschap aan de telefoon. Ook de opdrachtgevers zijn erg blij met hun nieuwe aanwinsten. Een mooier begin had ik me niet kunnen wensen.”

Al met al is het een droomstart voor Pieter bij Careers in Sales. Maar hij beseft ook heel goed dat het niet altijd op deze manier zal gaan. “Het lastige is de onvoorspelbaarheid. Ik kan bijvoorbeeld de komende maanden geen plaatsingen hebben. Maar zo is het werk. En ik zit nu nog volop in het leerproces. Met mijn werk bepaal ik wel een deel van het leven van een kandidaat, het volgende hoofdstuk. Dat realiseer ik mij echt wel. “

Ook privé een nieuwe start
Buiten de mooie start bij Careers in Sales is Pieter ook per 1 januari samen gaan wonen met zijn vriendin. “Als vrijgezel woonde ik in Amsterdam en nu woon ik samen met mijn vriendin en haar zoontje in Eindhoven. Dus van een vrijgezellenbestaan naar een gezinssituatie. Veel veranderingen in korte tijd maar het gaat allemaal erg goed. Mijn werkplek op zolder is ingericht dus daar kan ik ook prettig werken. En in Houten hebben we een mooi kantoor waar ik ook goed kan afspreken en werken. En dan kan ik ook nog even naar Amsterdam om even bij vrienden langs te gaan.”

Ben jij op zoek naar een nieuwe sales baan waar jij ook weer energie van krijgt? Neem dan meteen contact op met Pieter; pieter@careersinsales.nl of 06-52 56 90 72

Reageer

Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close