Careers in Sales blog

M van Pelt21-03-2019 12:00

Nandi wilde altijd al gaan werken in de HR. Na haar opleiding Personeel & Arbeid in Driebergen is ze begonnen met werken bij een uitzendbureau. “Ik had het idee om te beginnen bij een uitzendbureau en dan allerlei bedrijven te leren kennen waar ik dan een plekje zou kunnen veroveren bij een personeelsafdeling. In mijn laatste studiejaar heb ik ook als HR Manager gewerkt bij een marketingbureau.” Als starter merkte Nandi dat het belangrijk is om met mensen te werken die al wat kilometers hebben afgelegd. Na het behalen van haar diploma is ze gestopt met haar werk bij het...
35 x bekeken
geen reacties
M van Pelt14-03-2019 9:15

Daniël komt uit een ondernemende familie. Zijn opa was zelfstandig kolenboer, zijn vader heeft een eigen bedrijf gehad en vanuit hobby is hij een paardenstoeterij in Friese paarden begonnen. “Mijn broertje is ook werkzaam in de paardenstoeterij en neemt het uiteindelijk ook over. Het is mooi om te zien hoe ze daar helemaal in op gaan.” Geen wonder dus dat ook Daniël ondernemen in het bloed heeft zitten.

Van sportschool tot recruiter
Zo kwam het dat Daniël  na de middelbare school tot het besef kwam dat hij de sport in wilde met als doel om een eigen sportschool te beginnen....
82 x bekeken
geen reacties
M van Pelt7-03-2019 9:00

De energie die onze nieuwste collega recruiter Pieter Stals kreeg van 2 plaatsingen in korte tijd is iets wat hij lang niet heeft gevoeld. “Om de kandidaten zo emotioneel van blijdschap aan de telefoon te krijgen geeft mij zoveel energie!”

Van pharma naar recruitment
Recruitment is stiekem in het leven van Pieter geslopen. Na de studie Commerciële Economie in Eindhoven is hij al snel in de sales aan de slag gegaan in de pharma healthcare industrie. “Ik introduceerde nieuwe therapieën en nieuwe medicatievormen in ziekenhuizen. Mijn doel was om artsen te overtuigen deze therapieën te gaan gebruiken. Ik heb ook...
214 x bekeken
geen reacties
Daniël Lems12-04-2018 10:18
blog_image:article_netwerkt_15235225005acf1bc412fd1.jpg:end_blog_image
Laatst had ik een gesprek met een kandidaat. Hij moest weg bij zijn laatste functie omdat hij niet mee kon in de werkzaamheden. Als voorbeeld gaf hij aan dat hij te langzaam typte volgens zijn werkgever, maar dat vond hij onzin. “Heb je hier wat aan gedaan?”, vroeg ik. Dat vond hij niet nodig….

De functie waar ik hem voor sprak was voor hem een stap omhoog. Verderop in het gesprek vroeg ik waarin hij zichzelf zou willen ontwikkelen om goed te worden in de functie. Dit was het antwoord dat ik kreeg:

“Daniël, weet je wat...
1358 x bekeken
geen reacties
Tom Klaus8-03-2018 10:10
blog_image:article_netwerkt_15208449345aa640866fde3.jpg:end_blog_image

Het is een vraag zo oud als het vak bestaat; hoe houd ik mijn salesteam gemotiveerd? Hier is natuurlijk geen kant en klare oplossing voor. De aanpak verschilt per branche, organisatie en team. Wat werkt voor de één, is geen garantie voor de ander. Desondanks streeft elke manager er naar om niet alleen zijn sales medewerkers te enthousiasmeren, maar om ze ook echt onderdeel te maken van de missie en visie van de organisatie.

Motivatie is een continue proces. Hieronder geef ik jou 6 tips om jouw sales team gemotiveerd te houden.

1. Stel doelen
Deze mag...
1565 x bekeken
geen reacties